Fularul de la Bunica

Status: Fundraising

Campanie națională de tricotat realizată cu implicarea și în beneficiul vârstnicilor singuri din România.

Raised:

1,385 RON

Supporters:

1

Donations:

21

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Încă din anul 2016, Campania Fularul de la Bunica implică mai multe comunități de vârstnici și voluntari din țară, cu scopul de a tricota fulare colorate. Această campanie dorește să vină în sprijinul vârstnicilor ce se simt singuri sau inutili, prin organizarea de „șezători” de tricotat menite să valorifice talentul și experiența bătrânilor. Alături de tinerii voluntari ai organizației, bunicii petrec câteva ore de calitate, depănând amintiri. Fularele produse vor putea fi apoi achiziționate, în schimbul unei donații, în cadrul târgurilor la care asociația va fi prezentă sau de pe www.niciodatasingur.ro, de către oricine dorește un cadou de suflet sau care vrea sa susțină programele Asociației Niciodată Singur – Prietenii vârstnicilor.

Campania se desfășoară deja de câțiva ani în Barcelona, Spania, acolo unde Asociația Amics de la gent gran, partener al Asociației Niciodată Singur, reușește an de an să aducă împreună voluntari, vârstnici sau pasionați de tricotat pentru a face vizibilă cauza vârstnicilor. 

În România, singurătatea și lipsa de utilitate se numără printre cele mai importante provocări ale vârstnicilor. Una din două persoane vârstnice simte lipsa unui interlocutor și are dorința de a fi util celor din jur. În aceste condiții, ne dăm seama că pentru o bătrânețe demnă și cât mai frumoasă este nevoie de mai mult decât o pensie decentâ. Vârstnicii au nevoie de prieteni, de companie și de un cadru în care sa se simtă umani.

Fiecare șezătoare a Fularului de la Bunica implică costuri de deplasare, organizare, mici gustări și materie primă (lână și andrele) pentru fulare.