Sprijin pentru bunicii singuri

Status: Fundraising

Asociatia Niciodata Singur - Prietenii Varstnicilor ofera sprijin moral, practic si material pentru varstnicii care traiesc independent sau in caminele de batrani din Bucuresti, Pitesti, Ploiesti, Constanta, Targoviste si Braila, atat in mediul rural, cat si urban.

Suma:

42,712 RON

Galantomi:

94

Donatii:

418

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

 

La nivel mondial, una dintre principalele provocari ale categoriei de varsta peste 65 de ani, si al treilea factor de risc este singuratatea. In medie, un varstnic singur petrece 99 de zile pe an fara a vorbi sau vedea pe cineva. In Romania, conform unui studiu GfK realizat in 2015 pentru Fundatia Principesa Margareta a Romaniei, unul din doi varstnici se simte singur si inutil. Totodata, oferta de activitati de petrecere a timpului liber este foarta slaba in Romania, cel putin in caminele de batrani, unde bugetele sau lipsa unui spatiu adecvat, nu permit organizarea de activitati. 

Asociatia Niciodata Singur - Prietenii Varstnicilor ofera sprijin moral, practic si material pentru varstnicii care traiesc independent sau in caminele de batrani din Bucuresti, Pitesti, Ploiesti, Constanta, Targoviste si Braila, atat in mediul rural, cat si urban. Cu ajutorul voluntarilor, organizația vine in sprijinul acestor varstnici cu un model de actiune testat la nivel international, prin vizite la domiciliu, activitati de socializare, interactiune in caminele de batrani, ajutor practic si material pentru cei aflati in nevoie, excursii si sejururi de cateva zile in timpul verii, sezători de tricotat sau literare, sau prin sarbatori si aniversari petrecute impreuna.

Cu ajutorul sustinatorilor si voluntarilor, am reusit in 2018 urmatoarele:

2471 de vizite la domiciliul varstnicilor au fost realizate de voluntari in 2018

2550 de pachete cu alimente si produse de igiena au fost daruite batranilor saraci

432 de momente in care voluntarii au fost alaturi de batrani prin sprijin practic (vizite la medic, cumparaturi, etc)

1920 de momente de recreere si interactiune in caminele de batrani

374 de activitati desfasurate cu varstnici prin mobilizarea voluntarilor

120 de batrani s-au putut bucura de o excursie gratuita de o zi sau de trei la mare sau la munte

8410 de ore de voluntariat au fost oferite cu generozitate de voluntarii asociatiei